Joakim Pusenius

Joakim Pusenius: Näkymätön valo

Näkymätön valo on interaktiivinen installaatio, joka sai syntynsä kuvataiteilijan ja sokean valokuvaajan välisten keskusteluiden pohjalta. Ilman näköhavaintoa otetun valokuvasarjan pohjalle rakentuva tarina tarkastelee aikamme yhtä keskeisintä teknologista apuvälinettä, valokuvaa ja sen suhdetta muistiin ja teknologiseen kehitykseen. Valon, teknologian ja muistin teemoja lähestytään sokean ja näkevän ihmisen perspektiiveistä.

Teos vuorovaikutteinen ja käyttää hyväkseen Arilyn-sovellusta. Sovelluksen kautta, verkkoyhteyden välityksellä, teoksen käyttäjä voi käynnistää haluamaansa aikaan diakarusellin ja tuoda esiin uusia tasoja valokuvasarjan muodostamasta narratiivista.

Valokuvat: Timo Karppinen
Käsikirjoitus ja ohjaus: Joakim Pusenius

Joakim Pusenius (1984) on valmistunut Kuvataide akatemiasta 2014. Pusenius työskentelee liikkuvan kuvan, installaatioiden ja valokuvan parissa. Hänen teokisen kantavina teemoina on yksinäisyys ja yksilön suhde kuolemaan. Puseniuksen teoksia on ollut esillä mm. Nuoret 2015 – näyttelyssä Taidehallissa, sekä kokeellisen elokuvan festivaalilla Rencontres Internationales 2015- 2016 Pariisi-Berliini. Pusenius opiskeli Ranskan valtion rahoittamassa Le Fresnoy media laboratoriossa Pohjois-Ranskassa. Tällä hetkellä Pusenius asuu ja työskentelee Suomessa.

Teoksen sijanti: Maunulatalon aula.

TEKIJÄT
Joakim Pusenius

TUKIJAT
Koneen säätiö
Maunulatalo

VUOSI
2017

TEOKSEN SIJAINTI