Satu-Minna Suorajärvi

Satu-Minna Suorajärvi: Parkour

Satu-Minna Suorajärven Parkour teos on esillä Töölön Kisahallin aulassa kesällä 2018.

Töölön Kisahallilla on koettavissa AR:ä (augmented reality) eli lisättyä todellisuutta hyödyntävä Parkour-installaatio. Parkour-installaatio on tehty 3D-mallintamalla, ja 3D-mallin ihmisfiguurit muodostavat tilaan aaltomaisen muodon. 3D-tulostamalla 3D-mallista on työstetty palanen veistokseksi tilaan. Muu osa Parkour-installaatiota on koettavissa Arilyn-mobiilisovelluksen avulla. Mobiililaitteella on nähtävissä koko looppimainen Parkour-installaatio.

Parkour-installaatio on saanut innoituksensa kuvataiteiden uusien tekniikoiden kuten 3D-mallintamisen ja AR:n soveltamisesta kuvanveistoon. Teoksen toteutuksessa ovat olleet mukana Arilyn, Kunstventures, Art Cache Helsinki ja Koneen Säätiö.

Helsinkiläinen kuvanveistäjä Satu-Minna Suorajärvi on valmistunut Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi kuvanveiston osastolta vuonna 2008. Aiemmalta koulutukseltaan hän on lääkäri. Hän järjestänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä, osallistunut ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla ja tullut palkituksi julkisen taiteen kilpailuissa. Hänen teoksiaan on suomalaisissa museokokoelmissa, ja hän on toteuttanut julkisia veistoksia Naantaliin ja Tampereelle. Hän valmistelee tänä vuonna Kastehelmi-veistosta Porin keskussairaalaan. Hänen viimeaikaiset teoksensa pohjautuvat 3D-teknologioiden hyödyntämiseen kuvataiteissa, ja hän on alan pioneerejä suomalaisten kuvanveistäjien joukossa. Hän on Kruks-mediataideryhmän jäsen, ja hän toimii digitaalisen kuvanveiston tuntiopettajana Aalto Yliopistossa.

VUOSI
2018